Autodidact, en sindsdien altijd gepassioneerd door schilderen. Geboren in Parijs en nu wonende sinds 1992 in Nederland. Na een internationale commerciŽle loopbaan, heb ik besloten om een nieuw project te beginnen dat mij aan hart lag sinds mijn jeugd: mijn hartstocht voor onder andere het paard, mijn emoties en gevoelens te communiceren door de schilderkunst. Het was na een kunstenaarsbeurs waar ik de publieksprijs kreeg en na een aantal persoonlijke markante gebeurtenissen meegemaakt te hebben dat ik heb besloten om de kans te grijpen die zich voordeed: mijn hartstocht en mijn emoties met andere personen te delen door middel van mijn doeken. Wat een plezier om met het publiek zulke persoonlijke en nochtans zulke universele dingen zoals hartstocht, macht, sierlijkheid, gevoeligheid en tederheid te kunnen delen.

 

Voor mij betekent het schilderen van paarden de schoonheid van het dier schilderen maar ook en vooral, een gevoel en een houding schilderen. Ik probeer om een ziel te geven aan mijn weefsels. Het paard communiceert met ons, het inspireert ons, het ontroerd ons en het raakt ons in het diepste van onze ziel door ons een enorm pallet van gevoelens aan te bieden.

 

Wat betreft het Carnaval van VenetiŽ wordt ik vooral geÔnspireerd door de kleuren, de materialen van de kostuums en vooral het  mysterieuze en geheime karakter. Achter deze kostuums die zich tonen, kan men de hele geschiedenis en de cultuur zijn van dit volk dat zo gepassioneerd is door schoonheid. Zelfs in vermomming moet men mooi zijn of het tenminste worden. Het geheim van deze maskers met een vaste uitdrukking, waar de blik de enige toegangsdeur tot de ziel is, geeft soms rillingen van intrige of verwondering.

 

Ik heb voor een een bijzondere techniek van acrylverf op suŤde geopteerd. Deze drager laat het karakter  van het weefsel goed tot uitdrukking komen en geeft een drie-dimensionale indruk. SuŤde geeft de indruk van de huid en de lichtspeling accentueert haar  reflecties en haar uitdrukking.

 

Carine Meunier